Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

Nyári szórakoztató elfoglaltságok gyerekekkel

Mit tanulhatsz a konyhában?

Gyakorlatilag mindent. A kisebbeknek a konyha, az edények, az alapanyagok a tapasztalás széles tárházát nyújtják. Engedd őket felfedezni, fogni, belenyúlni, ott, ahol ezt biztonsággal megtehetik. 

Az anyagok hőmérséklete, textúrája, a feldolgozásuk, igazi készségfejlesztő foglalkozás. Engedd őket keverni, borsót pirgálni, meggyet magozni. Sok ehhez hasonló tevékenységet már az egész kicsik is ügyesen csinálnak szülői felügyelettel.

 

Az alapanyagok megismerése mellett sokat beszélgessetek főzés közben. Mi, miből készül, honnan jön a tojás, a tej, a zöldség. Mit szerettek, miért? Már ilyenkor megjegyzik, hogy finom a magos kenyér is, a zöldségek frissen sokszor a legjobbak, a húsok közül a kevésbé zsírosat választjátok inkább.

 
Pár ötlet kicsiknek

  • Öntsetek langyos és hideg vizet két fazékba, tegye bele bátran a kezét a kisgyerek, beszéljetek a hőmérsékletről, arról melyik vízzel mit kezdetek (a hidegbe hámozzátok a zöldségeket, a langyos vizet öntitek a tésztákba… stb.). Már itt hívd fel a figyelmét a forró víz okozta balesetekre!
  • Nyúljon bele a lisztbe, cukorba, zabpehelybe, mielőtt felhasználjátok! A mosogató felett ér egyszer (esetleg kétszer) belefújni egy csipetnyi lisztbe, garantált a jókedv utána.
  • Egyszer direkt leejthettek a földre egy tojást, csak hogy lássák, miért bántok velük óvatosan! Persze előtte letehettek egy tálcát, hogy ne legyen nagyobb takarítanivaló a kelleténél.