Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Fog- és körömápolás kutyáknak

Mire figyelj, ha menhelyről hozol el kutyát? 2. rész

Ha menhelyről szeretnétek kutyát befogadni, érdemes több szempontból is körüljárni a témát. Milyen kérdésekkel kell szembenézni, és milyen vitathatatlan előnyei vannak ennek a döntéseteknek?

Segítsd a szocializálódását
 

Amennyiben kiválasztottad a legjobban tetsző kutyát, és befogadtad, segítsd a beilleszkedését. Természetesen jóval nehezebb dolgod lesz, ha nagyon kiegyensúlyozatlan, labilis vagy agresszív. Ilyenkor mindenképp érdemes szakember segítségét kérni, és elvinni őt például egy kutyaiskola szocializációs csoportjába.
 

Ha nyugodt, kiegyensúlyozott kutyát választottál, akkor is érdemes vele iskolába járni, ez kiváló lehetőség az összeszokásra, a közös munkára. Miután hazavitted, próbálj meg minél több időt együtt tölteni vele, esetleg vegyél ki pár nap szabadságot is.

 

Sokan kölyökkutyát szeretnének a menhelyről (és a tenyésztőtől) is elhozni, pedig a felnőtt állat befogadásának számtalan előnye van. Általában már nem kell a kölyökkori problémákkal foglalkozni (pl. szobatisztaság), és sokkal jobban láthatod kutyád valódi jellemét. Így valóban olyan kutyát tudsz választani, ami igazán illik hozzád, a családodhoz, az életmódotokhoz.

 

Nestlé tippünk
Ha te is szívesen örökbe fogadnál kutyát, és gazdira váró állatokat szeretnél megtekinteni, akkor látogass el a HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesület weboldalára.