Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Fog- és körömápolás kutyáknak

Mire figyelj, ha menhelyről hozol el kutyát? 1.rész

Kutyát szeretnétek? Eldöntöttétek, hogy jöhet az új családtag? Menhelyről is elhozhattok egyet. Mire érdemes figyelni ebben az esetben?

Hallgass a gondozóra
 

Bármelyik menhelyet látogatjátok meg, mindenképpen beszélj a gondozóval, hiszen ő ismeri az ott élő kutyákat. Elmondhatod neki, milyen elvárásaid vannak, de ki is nézhetsz egy kutyát, amelyről aztán kifaggathatod a gondozóját.

  • Hogy került oda?
  • Lehet tudni, hogy hol élt korábban?
  • Érte-e sérülés, bántalmazták-e?

Sok kutyát korábbi gazdái adtak le a menhelyre, miután már nem tudták gondozni, így esetleg kaphatsz információt arról, hogy lakásban vagy kertben élt. Szerencsés esetben megtudhatod, hogyan viselkedett más állatokkal (kutyákkal, macskákkal).

Amennyiben a múltjáról nem tudsz információt szerezni, akkor is mindenképpen kérdezd meg, hogyan, milyen állapotban került a menhelyre.

 

Nézd meg, hogyan viselkedik
 

Miután minden elérhető információt megtudtál a korábbi életéről, vizsgáld meg, hogyan viselkedik a menhelyen. Figyeld meg, mit tesz, ha odamész a kennelhez: mennyire érdeklődő, esetleg agresszív? Hogyan reagál arra, ha társai is odajönnek (nyugodt maradt, esetleg támadó lesz)?

Kérd meg a gondozóját, hogy hozza ki, hadd találkozz vele. Tegyél rá pórázt, és sétálj is vele. Mindenképpen kérdezd meg, illetve próbáld is megfigyelni, nincs-e valamilyen betegsége a kutyának, illetve hogy ivarérett-e? A legtöbb menhelyen csak ivartalanítás után adják oda az állatokat, tisztázd azt is, ez megtörtént-e már, ha esetleg nem, kinek a költsége lesz.