Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Nyári szórakoztató elfoglaltságok gyerekekkel

Egyszerű húsvéti dekorációk gyerekekkel

Legyetek festőművészek! - Kreatív program gyerekekkel

Próbáljátok ki ötletünket, és rögtön két legyet üthettek egy csapásra. Találtok egy újabb szuper családi kreatív programot, ami leköti a gyerekeket, a remekművel pedig kidekorálhatjátok a lakást. Nem kell hozzá kézügyesség, nem lehet elrontani!

Fess a gyerekekkel, avagy DIY tippek a családnak

 

A gyerekek általában szeretnek rajzolni, festeni. És bár a figurák nem mindig felismerhetők, a színekhez ösztönösen jól nyúlnak. A felnőtteket legtöbbször az önbizalomhiány gátolja az alkotásban. Sokan azt gondolják, csak akkor érdemes hozzákezdeni, ha az eredmény tökéletes lesz. Pedig alkotni az alkotás öröméért is érdemes. Kikapcsol, megnyugtat, ellazít, szórakoztat. 
 
Az absztrakt festményekben az a jó, hogy nem kell ábrázolni semmit, így azok is nyugodtan belevághatnak, akik úgy érzik, egyáltalán nem tudnak rajzolni. A hangulatodnak megfelelő színek kiválasztásával és eldolgozásával gyönyörű művek készülhetnek.
Fogjon hát össze a család, és fessetek együtt!
 

Mi kell hozzá?


1. Festővászon – egyes lakberendezési áruházakban is lehet kapni, de hobbiboltban is beszerezhető. A vászon általában keretre vagy habkartonra van kifeszítve, kisebb méretűek már pár száz forintért kaphatók. 
2. Festék – akrilfesték vagy tempera is használható
3. Ecsetek
4. Víz egy tálkában

 

Hogy csináld?

A vászonra nyomj a kiválasztott színű tubusokból pöttyöket, csíkokat, majd ecsettel dolgozd össze. Közben is korrigálhatsz, adhatsz hozzá új színt, vagy mintát.