Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Fog- és körömápolás kutyáknak

Kutyával strandolni

Itt a nyár, a strandszezon, a kutyások ilyenkor legszívesebben kedvencükkel mennek vízpartra. Hova lehet őket is vinni?

Kutya a vízben


A fürdőhelyek üzemeltetéséről szóló kormányrendelet szerint csak oda, ahol nem fürdenek emberek, vagyis kijelölt strandra semmiképp. Valószínűleg már be sem engednek (kivéve, ha vakvezető kutyával vagy). Amennyiben mégis becsempészed, akkor bírságot is kaphatsz.

Maradnak tehát az emberi fürdésre nem kijelölt partszakaszok, legyen szó tavainkról, vagy folyóinkról. Bár kutyastrandból egyelőre kevés van, jelzi az igényeket, hogy nyitnak új strandok


Mit vigyél a kutya úszáshoz?


Bárhol is pancsol a kutyád, vigyél neki is törölközőt, folyadékot itatótállal és egy kis harapnivalót. Hosszabb szőrű kutyánkkal vizesen nehéz hazaindulni, akár kocsival, akár tömegközlekedéssel vagytok. Ha még nagyon vizes, a rövidebb szőrű jószágokat is érdemes áttörölni, nehogy megfázzanak. 

Az intenzív, szokatlan mozgástól megszomjazhat, meg is éhezhet. Vannak olyan kutyák, akik szívesebben isznak a megszokott módon, és nem úszás közben – a jutalomfalat pedig biztos jár egy nagy fürdőzés után.

Ha mégis természetes vizekben úsztatsz, a kutya egészsége és biztonsága érdekében nem árt figyelembe venni a következőket:

  1. Lehetőleg ne úsztass kutyát erős sodrású folyóvízben. Elragadhatják örvények.
  2. Csak olyan partszakaszon engedd vízbe, aminek a feneke nincs tele a lábát felsértő, megsebző tárgyakkal (törött üveggel, cserépdarabokkal, éles kövekkel). A kutya élvezi a vizet, önfeledt szórakozása közben nem figyel az ilyen veszélyekre.
  3. Olyan sekély partokat válassz, ahol biztonságosan, lassan ereszkedhet bele a vízbe, és onnan könnyen ki is tud jönni. 
  4. Bár a kutyák nagy többsége szereti a vizet, és ösztönösen úszni is tud, soha ne erőltesd a vízbe menést. Akkor fürödjön, amikor neki úgy tetszik!
  5. Fürdetéshez vedd le a bolhanyakörvet.
  6. Csak olyan minőségű vízbe vidd a kutyát úszni, amit meg is ihat. Négylábú kedvenceink előszeretettel lefetyelnek fürdés közben, így fokozottan ki vannak téve a szennyezett víz okozta kockázatoknak.