Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Hova vidd a kutyát, ha strandolnátok?

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Kutyakényeztetés haladó gazdiknak

Nem csak nekünk, hanem kedvenceinknek is kijár néha egy kis extra törődés. Íme néhány ötlet, mivel tudod meglepni kutyusodat egy-egy különleges alkalomra.

Kutyakozmetika

A kutyakozmetika legfontosabb célja kedvenced szép és esztétikus megjelenése, de nagyban hozzájárul kutyusod egészségéhez és jó közérzetéhez is. Minden kutyafajtának megvan a megfelelő kozmetikai kezelése, ami szőr típusonként és fajtánként változik.  Egy teljes körű kozmetikázás első lépése egy alapos konzultáció és igényeid felmérése. Utána következhet a fürdetés, bontás, szárítás, nyírás, továbbá a szemek, fülek, karmok kezelése. Egyre több helyen fordítanak különös figyelmet a fogak tisztítására is, megelőzve a fogínygyulladást, fogbetegségeket és a kellemetlen szájszagot.

 

Mivel a kutyák nem rajonganak a fürdetésért, szárításért és főleg a fésülködésért, fontos, hogy kölyök koruktól kezdve szoktassuk őket a kutyakozmetikához.

 

Kutyamasszázs

A masszázs ugyanolyan jótékony hatással van a kutyákra, mint ránk. Tehát ha időközönként megmasszírozod kutyusodat, minden bizonnyal nagyon hálás lesz érte. Azt kevés gazdinak kell bizonygatni, hogy a kutyák testére kifejtett különféle érintések, simogatások, nyomások nem maradnak hatás nélkül. Az esetek többségében a simogatott, masszírozott kutya lefekszik, elterül, ellazul, megnyugszik és elalszik. A masszázsnak nyugtató hatása van, ezen kívül serkenti az anyagcserét és a vérkeringést is, így ebünk a kiadós dögönyözés után frissebbnek érezheti magát.

 

Különleges játék

Biztosan tele van a lakásod labdákkal, rágókákkal, de egyszer-egyszer megajándékozhatod kedvenced egy igazán különleges darabbal. Nézz körül a kisállat üzletekben, mert biztosan találsz akár a kertbe, akár beltérre kapható stratégiai, intelligencia fejlesztő és foglalkoztató játékokat.

 

Séta és játék a szabadban

A kutyasétáltatás kellemes és szinte kötelező időtöltés, ám újra és újra ugyanazt a háztömböt, parkot körbejárni egy idő után unalmas. Szuper közös program lehet kedvenceddel, ha helyette néha együtt mentek kirándulni. Kutyával kirándulni nagyobb élmény, mint egyedül, nemcsak azért, mert plusz mozgásra sarkall, de kutyusod is nagyon boldog lesz tőle. Az már csak hab a tortán, hogy a nap végére mindketten jól kifáradtok, így sportértéke sem elhanyagolható. 

 

Nestlé tippünk
Ha a közös programok mellett szeretnél valami finomsággal is kedveskedni kutyusodnak, akkor válaszd a FRISKIES jutalomfalatokat.