Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Kutyával a bevásárlóközpontban

Kutya a kertben

A szép kert és a kutya nem zárja ki egymást, de azért érdemes felkészülten várni a kert új lakóját!

Ha kölyökkutya érkezik hozzátok, akkor számolj azzal, hogy „kutya-bababarát” kertet érdemes kialakítani. Ha van helyetek, akkor hasznos egy kutya kennel, ahová alkalmanként el tudjátok zárni, de emellett is figyeljetek a következőkre:

 

  • Nézzétek meg, milyen növények vannak már most a kertben. Kerüljétek el a mérgező fajták ültetését, ha már van ilyen növényetek, akkor az ő sorsa felett gondolkozzatok el! A kiskutyák örömmel rágnak, kóstolnak, játszanak a lehullott levelekkel! Ha eddig nem nagyon figyeltél a kertedben élő növényekre „mérgező” szempontból, akkor az Interneten utána tudsz nézni!
  • Távolítsd el a kertből azokat a szerszámokat, amik hegyesek, leborulhatnak. Vonatkozik ez a kőrakásokra, homokos zsákokra is. A balesetek elkerülése érdekében a kertben található aknák, esetleg kút, kapjon jól záródó fedelet.
  • A kiskutyák boldogan megrágnak bármit első hónapjaikban. Ezért már most figyelj oda a szabadon futó villanyvezetékekre, vegyszeres flakonokra. Ezeket amúgy is érdemes vízhatlan helyen, elzárva vezetni, tárolni. A locsolócső megrágásától valószínűleg nem lesz a kert új lakójának semmi baja, te viszont nem leszel boldog, ha csepegtető cső lesz belőle…, tedd el ezt is!
  • Járjátok körbe a kerítést, a kiskutyák nagyon apró réseken is ki tudnak bújni. Ha nincs a drótkerítés alja rögzítve, akkor boldogan ki is ássák magukat. Ellenőrizzétek, hogy ez nem fordulhat-e elő.
  • Kezdetben előfordulhat, hogy a kiskutyák letarolnak pár növényt, rágnak, ásnak. Ha ingergazdag a környezet, vannak saját játékaik, és rendszeresen viszitek sétálni, akkor sokkal kevesebbet fog rombolni a kertben, de a házon belül is. Az alap parancsszavak közé pedig gyorsan vezessétek be a „Nem a kutyáé”-t! Annál jobb, minél hamarabb megtanulja, hogy nem minden játék, és bizony van, amit békén kell hagynia.
  • A fűre érzékeny kutyatartók a rendszeres séta mellett úgy tudják megvédeni a pázsitot a kisárgult, pisi égette foltoktól, ha egy helyre (egy eldugottabb, mulccsal felszórt sarokba) szoktatják a kertben a kiskutyát dolga elvégzésére.
     
Nestlé tippünk
Ha a közös játékhoz, neveléshez szeretnél valami igazán finomat kipróbálni, akkor válaszd a FRISKIES jutalomfalatokat