Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek, ha otthon az egész család

Valentin napi posta a suliban

Kezdd el a visszarázódást!

Közeledik a nyár vége, lassan el kell kezdeni ráhangolódni a sulikezdésre. Könnyítsd meg gyermekeid számára az első napokat.

Íme néhány apró tanács, hogy gyermeked is jókedvűen kezdje az évet szeptember 2-án. Néhányat az oviba készülő kicsik szüleinek is érdemes megfogadnia smiley

Napirend visszaállítása

Teljesen érthető, ha nyáron kicsit szétcsúszott a napirend, később keltek és később feküdtek a gyerekek. Ezzel nincs is semmi gond, a suli előtti hetekben viszont szépen fokozatosan érdemes visszaállni a „hétköznapi” kerékvágásba, különben nyűgösen és fáradtan fog telni az első pár nap.

Iskolaszerek 

Vond be gyerekeidet az iskolaszerek beszerzésébe. Hagyd meg nekik a választás lehetőségét! Csapjatok egy vásárlós napot, amikor beszerzitek a legfontosabbakat, az iskolatáskát, tolltartót és a kötelező tanszereket. 

Gyerekszoba

A gyerekszoba felkészítése a sulira induljon egy kiadós takarítással. Nézzétek át az íróasztalt, pakoljátok el a tavalyi cuccokat és ellenőrizzétek, hogy megvannak-e az alapvető írószerek a tanuláshoz. Ha nincs meg minden, a legközelebbi bevásárlóközpontban szerezzétek be együtt az új íróeszközöket. Egy szép toll, színes radír mindig jó ajándék egy kisiskolás számára.

Ruha ellenőrzés

Mivel gyermeked egész nyáron pólóban és rövidnadrágban volt, lehet fel sem tűnt neked, hogy kinőtte a tavaszi iskolás ruháit. Próbáljátok fel, hogy jó-e rá a tavalyi ünneplő és torna felszerelés.

Utolsó hét

Az utolsó héten érdemes otthon maradni, hogy legyen időtök mindenre és a napirend visszaállítására is. Vacsorázzatok együtt minden este, beszélgessetek az iskoláról: mit vár az új tanévtől, lesz -e új tantárgy, ki az a barátja, aki már hiányzott és szívesen látná újra. Kérd meg gyermeked, hogy rajzolja le a nyár legjobb pillanatait, így könnyebben fogja felidézni, ha az osztályban megkérdezik.

Első nap

Bármennyire is felkészültetek, gyermeked lehet, hogy nehéz szívvel indul útjára az első napokban. Kedveskedj neki a táskájába, tolltartójába rejtett apró üzenettel, nassolnivalóval, mely garantáltan mosolyt csal majd arcára.

 

Nestlé tippünk
A gyerekek szellemi munkájához, legyen az az iskolai feladatok ellátása vagy otthoni leckeírás, fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő energiabevitel. Reggelire egy tál gabonapehely zsírszegény tejjel és friss gyümölccsel, vagy teljes kiőrlésű pirítós teljes értékű fehérjeforrással (pl.: sajt, sonka), friss zöldséggel és egy pohár Nesquik kakaó itallal kitűnő választás.