Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetközeli karácsonyfadíszek

Így készíts matatófalat a gyerekeknek!

Készíts ujjbábot!

Kicsi, gyorsan elkészül, és házilag is könnyű és látványos bábcsapatot tudunk előállítani. Ezek mellett nagy előnye, hogy kitűnő útitárs!

Varrj otthon bábot!


Az ujjbábok készítését azok is kipróbálhatják, akik eddig soha nem fogtak tűt a kezükben. A báb alapja a színes filc (hobbiboltokban beszerezhető), és némi otthoni maradék, gomb, fonal… Érdemes venni pár jó minőségű textilfilcet és egy univerzális ragasztót is.
A báb alapjához vágd ki a filcből az alapot, ami általában két 3x4 cm-es lekerekített tetejű filcdarab. Csak a széleket kell összevarrni kézzel, kifordítani, és jöhet a díszítés. Bábozásra alkalmas helyszínt könnyen találsz majd otthon is.

 

A díszítésből amit csak lehet, varrd rá a bábra. Tartósabb lesz, mint a ragasztott elemek.

 


Feldíszített ujjacskák


Az igazán gyors megoldás az, amikor filctollal – lehetőség szerint lemoshatóval- gyorsan arcot rajzolsz pár ujjnak, csokipapírból és ásványvíz kupakból, kalapot készítesz, és indulhat a játék. A gyerekek is kaphatnak bábot egy szempillantás alatt hasonlóképp.

 

Az ujjbábok nagyon hasznos útitársak is. Kicsi helyen elférnek, és hosszan jókedvet csinálnak a vonaton, kocsiban vagy akár a repülőn is. Ne feledkezz meg róluk, ha kirándulni, síelni indultok!

 

Nestlé tippünk
Ha kreatív, szórakoztató ötletekre vágysz, látogasd meg Egy teljes élet hozzávalói Facebook oldalunkat!