Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mikor lesz már Black Friday?

Családi programok a téli szünetre

Karácsonyi filmajánló

Igai ünnepekre való klasszikusokat válogattunk össze. Ezeket a filmeket felnőtteknek ajánljuk. Ha még nem láttátok valamelyiket, itt az ideje a hiánypótlásnak, de ismétlésként is mindegyik megfelelő karácsonyi hangulathoz.

Karácsonyi lidércnyomás, 1993

Tim Burton 1993-as, Oszkár díjra is jelölt alkotása nem az a tipikus karácsonyi animáció. Nem véletlen a 12-es korhatár besorolás sem. A különleges történetben Rosszcsont Jack, Halloween ceremóniamestere úgy dönt, hogy elveszi a Mikulás munkáját. Neki köszönhetően igazán különleges lesz a karácsony.


Szellemes karácsony, 1988

A karácsonyi ének modern feldolgozásában, Bill Murray alakítja Frank Crosst, a televíziózás történetének legfiatalabb elnökét. A történetben ezúttal az ő életét és értékrendjét kell helyreraknia a három karácsonyi szellemnek.


Az élet csodaszép, 1946

Egy igazi karácsonyi klasszikus, amelyben a főszereplő George Bailey öngyilkosságot kísérel meg karácsonyeste. Egy angyal azonban segít neki, hogy meglássa, hogy az élet mégis csak csodaszép, főként akkor, ha ő nem írja ki magát a történetből.


Tapló télapó, 2003

Ebben a filmben Billy Bob Thornton játssza Williet, a szélhámost. Willie és társa azt az egyszerűnek tűnő tervet rakták össze, hogy mikulásnak öltözve rabolnak majd ki üzleteket. Egy problémás kisgyerek azonban mégis közelebb hozza számára a karácsonyt, mint azt bármikor is hitte.


Csoda a 34. utcában, 1947

A probléma az, hogy a karácsonyi szezon közepén egy áruház Télapója leissza magát a sárga földig és képtelen ellátni feladatát. A megoldás Kris Kringle, a fehérszakállas, kedves bácsi, aki elvállalja beugrósként ezt a feladatot. Az alkalmi Télapó alkalmi főnökére nincs egyedül hatással Mr. Kringle karácsonyi varázsa, pedig lehet, hogy a Télapó nem csak a mesében létezik…