Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Készíts ötletes jelmezt a gyerekeknek egyszerűen

Tippek, ötletek otthoni gyertyakészítéshez

Jelmez ötletek farsangi mulatságra

Vegyél, bérelj vagy készíts otthon? Az óvodai, iskolai farsangok nagy kérdése ez. Itt van pár ötlet, amit gyorsan meg tudsz valósítani.

Kis kukta jelmez

  • Fehér kartonból vágj ki egy olyan széles csíkot, amilyen magasságúra szeretnéd a sapkát.
  • A fejméret alapján állítsd össze ragasztóval, valamint ragasztó szalaggal a hengert. Nem árt, ha tűzőgéppel is összekapcsolod az alsó és a felső részét.
  • Ezt követően vágj kör alakúra egy fehér anyagot (textil pelenka, régi ágynemű…), tűrd bele a hengerbe a kukta kalap tetejét és rögzítsd tűzőgéppel. Mindenképp tarts főpróbát, nehogy a túl magasra méretezett sapka könnyen leboruljon!
  • Köss egy kötényt a kicsire, adj a kezébe üstöt, habverőt, fakanalat, és már kész is.

 

Kalóz jelmez

Csak látszólag bonyolult a jelmez. Ha nincs kéznél kalap, akkor elég egy ferde szemkötő, és egy rajzolt sebhely – ezt a fiúk nagy örömmel fogják viselni. Feltűrt fehér ing, kendő a derékra kötve, esetleg nagyobbaknak egy kard vagy papírtávcső, és már kész is a vérbeli kalóz.

 

Polip jelmez

Akár egész kicsiknek is tökéletes megoldás! Nincs, ami leessen, nem kell arcot festeni. Kell hozzá három már elhordott gyerekharisnya és a saját két lába.

  • A harisnyákat tömd ki könnyű anyaggal (papír, vatta), a derekuknál öltsd össze őket és vágj az anyagukon pár lyukat.
  • Ebbe fűzz egy sálat, amivel derékra rögzítheted. Kell ehhez egy hosszabb felső, ami eltakarja a derekat és egy sapka, amire akár kerek papír szemeket is felölthetsz.