Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így készíts matatófalat a gyerekeknek!

Otthon is jó!

Játszóház otthon

Mitől lesz (majdnem) igazi játszóház otthon? Kell több helyszín: nevezzetek ki akadálypályát, kreatív sarkot, autópályát, bunkert!

Hogyan? 

Ha az időjárás fogságában otthon maradtok, csináljatok a nappaliból játszóházat!

  • A kreatív sarok könnyű, csak pár szék és asztal kell, na meg egyszerre többféle kréta, filc, ceruza, gyurma, ragasztani való. Első feladatként több lapból összeragaszthattok rögtön egy nagyot az autópályához!
  • Autópálya (lányos bulihoz lovas iskola): ehhez kell egy felnőtt segítsége, aki az alapot megrajzolja a nagy lapra, magát a körbe futó pályát. A boxutcát, a lelátókat, avagy az ugrató pályát, az istállót már a kicsik készíthetik el. Indulhat is verseny, jöhetnek a kisautók, a lego lovak, vagy ami csak száguldani szeretne körbe-körbe.
  • Akadálypálya: a legjobb tereptárgyak azok, ahol átbújni vagy ugrani kell, de mehet a bukfenc, a békaügetés, a lábujjhegyen vagy sarkon járás is. Használhattok konyhaszéket, dohányzóasztalt kommandós mászáshoz, a szőnyegre leterített pokrócot bukfencezéshez. Emellett, ha van egy kockás pléd, akkor lehet a különböző színeken ugrálni, lábujjhegyen lépkedni vagy akár pókmászni!
  • Bunker (alias kuckó): ha nagyon felpörögtek a srácok, akkor jön igazán jól a bunker. Két szék, egy pokróc, és kész.  Itt lehet kicsit csendesedni, az ugrálás és a versenyzés után. Ha akad egy zseblámpa a háznál, akkor még jobb móka.

 

Fontos! Már előre állapodjatok meg, hogy együtt pakoltok el, mert így lehet legközelebb is otthoni játszóház!

 

Nestlé tippünk
A játszóházakban van büfé is! Rendezzetek büfésarkot, ahol gyorsan fel lehet tölteni az energiaraktárakat. Készítsetek ki közösen felvágott gyümölcsöt, és Nesquik, Cini Minis vagy Chocapic gabonapehely szeleteket. Ne feledkezzetek meg a nagy kancsó vízről se!