Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mozgasd meg a családot velünk!

2 eldugott gyöngyszem, ahová érdemes egy napra kimozdulni

Jár a felnőtt idő!

Még kicsi gyerekek mellett is fordíts időt a párkapcsolatotokra. Töltsetek együtt is időt, még kettesben is vagy a barátaitokkal!

1. Nem kell mindig a gyerekekhez alkalmazkodni! Vannak olyan közös programok, ahová bár együtt megy a család, alapvetően a gyerekeknek találták ki őket. Ilyen a közös játszóház, a legújabb királylányos mozi. Ezzel szemben elmehettek például a gyerekekkel egy felnőtteknek szóló kiállításra is. Lehet, hogy nem szólítja meg őket ugyanúgy, de ártani nem fog nekik, ti pedig legalább nem maradtok le róla.


2. Használjátok ki, ha kettesben tudtok maradni. Nagyon romantikus tud lenni az is, ha a gyerekek elalvása után még nem dőltök ki rögtön, de ha lehetőségetek van rá, szervezzetek felnőtt programot magatoknak. Ha van olyan rokon, barát, akire rá tudjátok bízni a srácokat, néha ér igénybe venni a segítségüket. Mozduljatok ki ketten, mint egy pár, és ne csak úgy, mint apa és anya. 

Már az is nagyszerű, ha hétvégén van pár délutáni órátok, ha az esték még nem mennek nélkületek. Ilyenkor pedig ki a lakásból! Akkor tudtok igazán kikapcsolódni, ha elhagyjátok a hadszínteret.


3.  Félmegoldásnak tűnhet, de nagyon jó felnőtt program, ha családosan jöttök össze, hasonló korosztályú gyerekekkel! Ha bejáratott a csapat, akkor a srácok gyorsan lecsatlakoznak, és igazi felnőttes beszélgetésbe kezdhettek. 

 

Nem ördögtől való gondolat, ha a nagyobbakkal előre egyeztetitek, hogy legalább egy órára lefoglalják a kicsiket is. Készítsetek ki társasjátékot, legot, rajzoláshoz való eszközöket, hogy könnyebb legyen a dolguk!