Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Ismerkedjetek az ébredő természettel!

Irány a tanösvény! Két olyan kirándulást ajánlunk, melyek viszonylag rövidek, 3-4 óra alatt bejárhatók gyerekekkel is. A megállókkal tarkított séta biztos szórakoztató lesz mindenkinek!

Bazaltorgonák tanösvény

Raposkáról indul a 7 megállót tartalmazó 4 kilométeres séta. A Tapolcai-medencében, a Szent György-hegyen tesztek egy kört a tanösvényen, körülbelül 2 óra alatt bejárható, de számoljatok a szintkülönbséggel! A túra során és a megállókban a terület földtörténeti jellemzőit, érdekességeit fedezhetitek fel, közülük a legismertebbek a híres bazaltorgonák. 
Az ösvénynek a jelképe a fűrészlábú szöcske, az ő figurája várja a kisebbeket az állomásokon. Gyerekek számára foglalkoztató füzet is készült a tanösvényhez, ami a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein meg is vásárolható. 

 

Jági tanösvény    

Budapesthez közel, Pilisszentiván mellett indul a Jági tanösvény, ami a mai Vadász-rétről kapta nevét. Kocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, ideális séta, ha ki akartok szabadulni a nagyvárosból!
Ez az útvonal is 2 óra alatt bejárható, és a gyerekek élvezni fogják a hat állomáson található állatokkal foglalkozó táblákat. Tanösvény vezető füzet kapható Pilisszentivánon, azokban az üzletekben, ahol erre külön tábla hívja fel a figyelmet.

 

Nestlé tipp
Megjött a kiránduló kedvetek? Akkor a Nesquik kakaó italporokkal részt vehettek a Nesquik Felfedező Ösztöndíj tavaszi akciójában, a részletekért nézd meg az akció oldalát!