Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

5 érv menhelyi kutya örökbefogadás mellett

10 szabály, amit tudnod kell, ha cicád van

Így vigyázz a macskádra nyáron

Végre az egész család a szabadban lehet és élvezheti a nyarat, ám nem csak nekünk kell extra óvintézkedéseket tennünk a hőségben, hanem cicánkra is több figyelmet kell fordítanunk.

Lássuk mire kell fokozottan figyelnünk a nyári hónapokban, hogy cicánk is ugyanúgy élvezhesse a nyarat, mint mi.

Élősködők

A bolhák és kullancsok előfordulására fokozottan figyelni kell az elkövetkezendő hónapokban, érdemes állatorvossal kezeltetni kedvencünket. Patikában és állatorvosnál is lehet vásárolni olyan készítményeket, melyekkel megelőzhetjük a bolha és kullancs csípéseket. Ha ennek ellenére mégis kullancsot találunk cicánkon, akkor azt kullancscsipesszel minél hamarabb távolítsuk el.

Tisztaság

A nyári hónapok alatt könnyebben szaporodnak el a baktériumok és a gombák, így elengedhetetlen a macska alom szárazon és tisztán tartása.

Napsütés

Ha cicád szeret sokat a szabadban lenni, érdemes ugyanazokat a napozási szabályokat betartanod vele kapcsolatban is, mint magaddal. Győződj meg róla, hogy van árnyékos hely, ahova bebújhat hűsölni és a déli órákban lehetőleg ne engedd ki a kertbe. 

Rovarirtó- és növényvédő szerek

Ha kertes házban laksz, érdemes odafigyelned arra, hogy ezek a szerek nagyon könnyen megbetegíthetik cicusodat. Igyekezz távoltartani őt a frissen permetezett helyektől.

Hidratálás

Bár a macskák nem nagy ivók, a nyári hónapokban mégis kiemelt figyelmet kell szentelned arra, hogy a nap minden szakában legyen tiszta, hideg víz számára. Ha több órára távol leszel, egy tálba tegyél neki friss vizet, a másikba pedig friss vizet jégkockákkal, így később is lesz hideg szomjoltója. 

Pihenés

A melegben a cicák még többet alszanak, főleg, ha van a lakásban hűvös padló. Hagyd őt pihenni, este és hajnalban felélénkül és aktívabb lesz.

 

Nestlé tippünk
Normális jelenség, hogy a cicák a nagy melegben kevesebbet esznek. Válassz olyan napszakot az etetéshez, amikor nincs nagy hőség (kora reggel vagy napnyugta után), és kínáld finom, jó minőségű falatokkal. Válassz neki a FELIX alutasakos macskaeledelek közül, praktikus visszazárható csomagolásban.