Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Szánkózik a család

Így tanítsd meg a gyereket síelni

Sí tanulás, edzettség, állóképesség és türelem? Mi minden kell, hogy a közös síelés örömteli téli program legyen?

Ne kapkodj!

általában négy éves kor körül javasolják a síelés elkezdését. Az időzítés nagyban múlik az egyéni erőnléten, és azon, hogy mennyire alkalmas a kisgyerek a szabályok követésére, a monoton gyakorlás elfogadására. 


Fontos az erőnlét

Ez nem csak a gyerekekre vonatkozik, hanem az egész családnak fontos szempont. A síelés alaposan igénybe veszi az állóképességet. Ha jó kondiban vagytok, hosszabb ideig fog kitartani a lelkesedés a pályán.


Figyelj a fáradtságra!

Bármennyire is jó a kondíciótok és nagy a lelkesedés, figyelj oda a fáradtság jeleire. Ha elkezdenek szétszórtak lenni a srácok, jönnek az esések, tartsatok szünetet! Ha már nem tudnak koncentrálni, akkor elvész a sport öröme, és könnyebben jönnek a sérülések.


Ne erőltesd a gyors tanulást!

A gyerekek számára a legfontosabb, hogy nyugodt tempóval gyakorolják a mozdulatokat, a helyes testtartást, kéztartást, a súlypont áthelyezését. Igaz, hogy a kicsik általában gyorsabban sajátítják el a téli sportok mozdulatait, mint aki felnőttként kezdi, de őket sem szabad sürgetni. Egy hét alatt senkiből sem lesz versenyző!


Sí tanulás már itthon

Mielőtt elindultok egy hosszabb külföldi síelésre megéri itthon síiskolába íratni a kisebbeket. Egyrészt kellemes téli sportos foglalkozás, másrészt az igazi pályán meglesz az az előnyötök, hogy nem nulláról kell kezdeni a tanulást.

 

Ha már kicsit belejöttetek, akkor használjátok ki a hazai havas napokat. Egy-egy alkalomra kifejezetten kellemes pályákat találtok a közeli hegyekben!