Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetközeli karácsonyfadíszek

Ezeket a csodás őszi dekorációkat gyerekekkel is könnyen elkészítheted

Így fess tojást gyerekekkel

A tojásfestés a húsvét elengedhetetlen része. Akkor is érdemes tojást festeni, ha nem nagyon locsolkodtok, mert a gyerekek imádják, és a festett tojás gyönyörűen mutat az ünnepi asztalon. Ezeket a tojásdekorációkat gyerekekkel is könnyen elkészíthetitek.

Döntsétek el előre, hogy idén milyen stílusú tojásokat festenétek, ennek megfelelően 1-2 dekor anyag beszerzése után már indulhat is a móka! 

Képgalériánkban összegyűjtöttünk egy pár szuper ötletet, amikhez jöjjön most egy kis írásos segítség is:
 

  1. Ha a hagyományos, natúr iskolát követnéd, fessetek tojást hagymahéjjal. Annál barnább lesz a tojás, minél több hagymahéjat teszel a főzővízbe. A festés roppant egyszerű: egy lábas aljába tegyél hagymahéjat, helyezd rá a  tojásokat, tölts rá annyi vizet, hogy ellepje a tojásokat, és lassú tűzön főzd egy órán át, majd hagy a tojásokat a vízben kihűlni. 
  2. Ha mintát szeretnétek a tojásokra, gyűjtsetek szép virágokat, leveleket, áztassátok őket vízbe (így jobban tapadnak), majd tapasszátok a tojásra, és rögzítsétek úgy, hogy harisnyát húztok rá.
  3. Hagyományos tojásfestékkel gyerekjáték a festés, érdemes többféle színnel, vagy akár a színek keverésével is kísérletezni
  4. Ha feldobnátok az egyszínű tojásokat, ragasszatok rájuk matricákat, vagy kössetek rájuk szép szalagot, máris egészen különleges díszei lesznek a lakásnak.
  5. Akrilfestékkel nagyon kreatívan díszíthetitek a tojásokat. A változatos színkombinációknak, mintáknak, csak a képzeletetek szabhat határt. Ez már egy kicsit pepecsebb munka, de nagyon megéri!
  6. Akkor tényleg van aranytojást tojó tyúk? Fémes színű sprayfestékkel csodaszép arany, ezüst vagy bronz színű tojásokat készíthettek. Ezt a műveletet azonban érdemes a szabadban végezni, nehogy összefújkáljátok vele a bútorokat.
  7. Bár ez nem tojásfestés, nagyon klassz tojás dekoráció. Csomagold a tojásokat szép textil darabba vagy színes selyempapírba, és kösd át a tetejét egy szép szalaggal.

 

Nestlé tippünk
A locsolók, és a család is nagyon fogja értékelni, ha a sok szép hímes tojás mellett csokitojással is kedveskedsz nekik. Válassz idén is a Nestlé finomabbnál finomabb húsvéti termékeiből, például a Smarties csokifigurákat. És ne feledd! A mértékletesség az ünnepekkor is fontos!