Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mire jó a macskaajtó?

10 érv, miért érdemes cicát tartanod

Így ápold a cicád bundáját!

A házi kedvencek közül nincs kétség, a macskák a legtisztább állatok. Bár nagy gondot fordítanak a bundájuk tisztogatására, neked is érdemes besegítened.

Nagy egyéni különbségek vannak, hogy egyes macskák bundája mennyi gondozást igényel a gazdájuk részéről. Egész más egy bentlakó perzsacica, mint egy kijárós rövidszőrű házimacska esetében. 


Macskák fésülésénél, fürdetésénél általánosan a következőkre érdemes figyelni

 

 

  • Már kiskorában szoktasd hozzá kedvencedet a fésüléshez, fürdetéshez. Legyen ez a program játékos, és érdemes a macskát minden esetben jutalmazni a végén, még akkor is, ha teljesen sikertelen volt a próbálkozás!
     
  • Használj kifejezetten macskáknak készült és az állatod szőr hosszúságának megfelelő fésűt, kefét! Fogd fel inkább simogatós programként, mindig a fejtől a farok felé haladj. Jó alkalom ez arra is, hogy ellenőrizd, nincs e a bőrén sérülés, parazita, ellenőrizd a füleit, mancsait is!
     
  • Ha fürdetni szeretnéd, készülj elő alaposan, majd zárkózz be a fürdőszobába, nem hátrány, ha van segítséged. A vizet engedd meg a mosdókagylóban vagy külön mosdató tálban előre kb. 10 cm magasan. Legyen testmeleg, ezt a könyököddel tudod legjobban ellenőrizni. A samponozásnál használj állatoknak való készítményt. Vigyázz ne kerüljön a szembe, fülbe, de legyél alapos, főleg a hajlatoknál, a farok tövénél. Érdemes gyorsan és határozottan végezni a procedúrát, a macskák többsége ugyanis nem lelkesedik ezért a programért. Alaposan töröld meg kedvenced, és érdemes hidegben a teljes száradásig a lakásban tartanod.

 

Arról, hogy milyen gyakran fésüld, fürdesd a macskád érdemes az állatorvosoddal egyeztetni. Benti cicáknál figyelj arra, hogy legyen elérhető helyen macskafű. Ez nem csak a szőrcsomók kihányását segíti elő, de vitaminforrás is egész évben. Vedlési időszakban szőroldó pasztát is érdemes adni nekik a szőrcsomók könnyebb ürítéséért.

 

Nestlé tippünk
Azt se feledd, hogy macskád egészsége és tápláléka is jelentősen hozzájárul a fényes bundához!  Válassz neki a Purina One macskaeledelek közül ízlésének megfelelőt!