Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

5 érv menhelyi kutya örökbefogadás mellett

Hogyan turbózd fel a menhelyről hozott kutyát? 2. rész

A menhelyről hazahozott kutyáknál nem csak a testi, hanem a lelki jólétük kialakítása is fontos feladat. Pár tipp, hogyan csiszolódjatok össze. 

Megbízhatóság 

 

  • Ha valami hiányzott eddig az életéből, de az utolsó pár hónapból biztosan, az a kiszámíthatóság. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen, a kutyád a számára követhető napirend sokat segít. 

  • Nem kell stopperrel járnod, de főleg az elején jó, ha stabil napirendet vezettek be. Legyen meg a séta, a játék, a pihenés és az étkezés ideje. 

  • Nem baj, ha egyedül hagyod (ha már megbizonyosodtál róla, hogy nem rosszalkodik a távollétedben), de ilyenkor legyen egy stabil vezényszó, amivel jelzed, elmész, de vissza fogsz térni. A „vigyázz a házra!” például kitűnően megteszi. 

 

Keretek 
 

  • Legyen helye az alváshoz, az étkezéshez. A fekvőhelyet, tálakat, egyéb kutyafelszerelést érdemes előre beszerezni. Ezek helyét is alakítsátok ki mihamarabb. 

  • A családod az ő új falkája. Közösen állapítsátok meg azokat a vezényszavakat, viselkedési normákat, amiket aztán együtt betartotok. Ha nem akarjátok, hogy kolduljon az asztalnál, senki se adjon neki étkezés közben dugi falatot. Ha tiltotok valamit, akkor mindenki használja ugyanúgy a parancsszót… stb. 

 

Közös programok 
 

 

Nestlé tippünk
Ha te is szívesen örökbe fogadnál kutyát, és gazdira váró állatokat szeretnél megtekinteni, akkor látogass el a HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesület weboldalára.