Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

Nyári szórakoztató elfoglaltságok gyerekekkel

Hogyan szórakoztass egy félévest?

Lekötni a babádat a nap minden percében nagy kihívás. Ebben a korban pár percnél tovább nehéz fenntartani a figyelmüket egy-egy játék irányában. Nem szükséges ezerféle játékot venned, könnyedén készíthetsz otthon neki egyedi játékokat.

 

 

 

 

 

Csörgő

A csöppségek imádják a csörgő-zörgő tárgyakat. Ezt a csörgőt 3 perc alatt el tudod készíteni otthoni hozzávalókból. Keress konyhádban egy kisméretű üveg vagy műanyag zárható flakont, tölts bele rizst és dobj bele néhány színes mini tárgyat. Jól zárd le és már adhatod is babád kezébe. Élvezni fogja a csörgést, de még jobban az eltűnő majd felbukkanó színes apróságokat.


Húzkáló doboz

Egy üres papírdobozt lyukassz ki minden oldalán és vágj csíkokra néhány kidobásra ítélt ruhadarabot, szalagot, madzagot. A doboz belseje felől dugj ki mindegyik lyukon egy-egy anyagot és jól csomózd meg. Ha hosszabb csíkokat vágsz és átéri a dobozt átlósan, két lyukba is teheted, így amikor egyik oldalon meghúzza a kicsi, a másik oldalon visszahúzódik.


Húzkáló doboz 2.

Ha nem szeretnéd, hogy a dobozos papírzsepit kelljen minden nap visszatömködnöd, mert babád épp azt kaparintotta meg, készíts neki saját játékdobozt. Egy kiürült arclemosó kendős doboz tökéletes is a célra, tömj bele annyi kis textiliát amennyit csak tudsz. Akár össze is kötheted őket, hatalmas kígyóvá. 


Tapizó képek

A kicsik imádják a különféle színeket és textúrákat, te is könnyen tudsz készíteni neki saját tapizó játékot. Szerezz be néhány egyszerű képkeretet, de képek helyett élénk színű, különböző textúrájú anyagokat ragassz bele. Gyermeked örömmel fogja nézegetni, vizsgálgatni a különböző anyagokat.

 

Nestlé tippünk
A játékok készítése és a nagy játszás közben is biztosan jól fog esni egy kis kényeztetés, úgyhogy készíts egy bögre kávét! Ha egy picit több időd van, próbáld ki egyszerű, mégis nagyon finom kávéreceptjeinket!


Képek forrása: Pinterest