Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kirándulni mindig jó

Aktív programok gyerekkel télen

Három kedvenc hazai csodánk

Nem kell határainkat elhagyni, hogy varázslatos helyeket láthass! Itt van a három kedvenc különleges kirándulóhelyünk!

Kaptárkövek, Szomolya

A Bükkben keressük Szomolyát, ahol a falu központjából nyugati irányba indul a táblákkal is jelzett tanösvény. A meredekebb szakaszokon lépcső és korlát segíti a haladásban a túrázókat. Akár gyerekekkel is leindulhattok, mint családi program, de a babakocsit nem ajánljuk a túrához.

A kaptárkövek létrejöttét még mindig homály fedi. Hatalmas sziklákat fogtok látni, amiknek oldalába a régmúlt emberei fülkéket, vakablakokat vájtak, hogy miért, azt csak találgathatjuk.
Olyan látványban lesz részetek, mintha elvarázsolt kastélyok között járnátok. Nem csak a legkisebbek fantáziáját mozgatja meg ez a hely, igazán érdemes meglátogatni.

 

Fülöpházi homokbuckák

Ha távoli vidékre vágytok, de nem akartok messzire utazni, akkor keressétek fel ezt az apró, ámde annál látványosabb „Szaharát” a Kiskunsági nemzeti park területén. 
Ez a homokterület az Ős-Duna hordalékkúpjainak maradványa. Helyenként már fű borítja ezt a régi hordalék homokkal feltöltött területet, de sok még igazi sivatagi hangulatot idéző buckát is láthattok séta közben.


Ilona-völgyi vízesés

Az Ilona-völgyi vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű zuhataga, vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból. A Mátrában találjuk, Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre. Gépkocsival egészen a Szent István-kútig be tudtok menni az úton. A kút mellett ott a pihenő és parkoló. A Szent István-kúttól 2 kilométeres hangulatos erdei séta vár rátok a vízesésig.

A séta során megállhattok piknikezni, élvezhetitek a gesztenye fasor szépségét, végül, jól megérdemelt jutalomként gyönyörködhettek a vízesésben!

 

Nestlé tippünk
Érdemes a tavaszi hétvégéken kimozdulni a szabadba. Ha gyakori kirándulókká váltok, ne feledjétek, a rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik fontos része. Mivel ilyenkor még csípős lehet a levegő, kerüljön a hátizsákba egy termosz meleg kakaó, és jó lesz pár finom gabonapehely szelet, gyorsan feltölteni az energia raktárokat.