Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Három kedvenc hazai csodánk

Nem kell határainkat elhagyni, hogy varázslatos helyeket láthass! Itt van a három kedvenc különleges kirándulóhelyünk!

Kaptárkövek, Szomolya

A Bükkben keressük Szomolyát, ahol a falu központjából nyugati irányba indul a táblákkal is jelzett tanösvény. A meredekebb szakaszokon lépcső és korlát segíti a haladásban a túrázókat. Akár gyerekekkel is leindulhattok, mint családi program, de a babakocsit nem ajánljuk a túrához.

A kaptárkövek létrejöttét még mindig homály fedi. Hatalmas sziklákat fogtok látni, amiknek oldalába a régmúlt emberei fülkéket, vakablakokat vájtak, hogy miért, azt csak találgathatjuk.
Olyan látványban lesz részetek, mintha elvarázsolt kastélyok között járnátok. Nem csak a legkisebbek fantáziáját mozgatja meg ez a hely, igazán érdemes meglátogatni.

 

Fülöpházi homokbuckák

Ha távoli vidékre vágytok, de nem akartok messzire utazni, akkor keressétek fel ezt az apró, ámde annál látványosabb „Szaharát” a Kiskunsági nemzeti park területén. 
Ez a homokterület az Ős-Duna hordalékkúpjainak maradványa. Helyenként már fű borítja ezt a régi hordalék homokkal feltöltött területet, de sok még igazi sivatagi hangulatot idéző buckát is láthattok séta közben.


Ilona-völgyi vízesés

Az Ilona-völgyi vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű zuhataga, vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból. A Mátrában találjuk, Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre. Gépkocsival egészen a Szent István-kútig be tudtok menni az úton. A kút mellett ott a pihenő és parkoló. A Szent István-kúttól 2 kilométeres hangulatos erdei séta vár rátok a vízesésig.

A séta során megállhattok piknikezni, élvezhetitek a gesztenye fasor szépségét, végül, jól megérdemelt jutalomként gyönyörködhettek a vízesésben!

 

Nestlé tippünk
Érdemes a tavaszi hétvégéken kimozdulni a szabadba. Ha gyakori kirándulókká váltok, ne feledjétek, a rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik fontos része. Mivel ilyenkor még csípős lehet a levegő, kerüljön a hátizsákba egy termosz meleg kakaó, és jó lesz pár finom gabonapehely szelet, gyorsan feltölteni az energia raktárokat.