Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Otthon is jó!

Ezeket a csodás őszi dekorációkat gyerekekkel is könnyen elkészítheted

Gyerekekkel is elkészíthető egyszerű karácsonyfadíszek

Ha egyediséget szeretnél csempészni a karácsonyfa díszítésbe, vagy szeretnéd a gyerekeket jobban bevonni az ünnepi készülődésbe, esetleg egy szuper téli csináld magad programra vágysz, készítsétek el ezeket a díszeket!

Nagy divat manapság a pontosan „megdizájnolt” karácsonyfa. „A tied milyen színű lesz az idén? Kék-ezüst, vagy piros-arany?” – hangzik el sokszor a kérdés. Gyönyörűek ezek a fák, de sokszor olyan jól esik ránézni egy-egy egyedi díszre, ami lehet, hogy nem a legszebb, legcsillogóbb, de egy kedves emlék jut róla eszünkbe, vagy épp azért szeretjük, mert mi magunk készítettük.
 
Érdemes ezért néhány saját készítésű díszt alkotni. Ráadásul ez tényleg segít az ünnepre hangolódásban, karácsonyi hangulat kialakításában, emellett pedig kitűnő családi program, kreatív elfoglaltság, melyet a gyerekek is imádnak.
 
Képgalériánkban mutatunk egy pár remek ötletet, amikhez jöjjön egy kis segítség is:

 
gy gallyra kössetek különböző hosszúságú szalagokat, vagy maradék anyagot, hogy fenyőfa formát kapjatok. A fára lógatva akkor fog jól mutatni, ha az anyagnak, amit felhasználtatok, van tartása. Ellenkező esetben a fa ágai hajlamosak lesznek lekonyulni. Használjatok dróttal erősített szalagot.
   

 1. Egy egyszerű, felakasztott, masnival díszített toboz is gyönyörű, de a tobozokat tetszés szerint festhetitek is. A karácsony környékén lépten-nyomon kapható arany, ezüst vagy hó spray kitűnő választás, de ecset és színes akrilfesték segítségével is gyönyörű színpompás tobozokat festhettek.

  Sprayfestéket szabadban vagy teraszon használjatok, és takarjátok le a festési területet, mert a festék száll, és befoghatja a követ, bútorokat.

   
 2. Cuki illatzsákokat készíthettek, ha sima zsákvászonba (vagy bármilyen textíliába) karácsonyi  fűszereket tesztek, amit egy kis vattával, vagy egyéb töltőanyaggal gömbölyítetek ki. A kis csomagot kössétek össze szép szalaggal.
   
 3. Egyszerű, de annál szebb, ez a papírdísz. Színes papírból vágjatok ki összesen 7 egyforma szélességű csíkot. A középső csík legyen a legrövidebb, ezután három pár hosszabb csíkra lesz szükség. A párok egymástól legyenek egymástól hosszabbak. Végül a csíkokat a középső, rövid szalag jobb és bal oldalára hosszúsági sorrendben rendezzétek el, és alul-felül tűzőgéppel rögzítsétek.
   
 4. A spirál alakú díszek nagyon mutatósak, mert a légmozgás hatására kicsit forognak, így gyönyörűen tündökölnek a fényben. Rajzolj csiga formát színes papírra és vágjátok ki, díszítsétek tetszés szerint.
   
 5. Ezt a díszt gyöngyből és selyemszalagból percek alatt elkészíthetitek. 
   
 6. Az utóbbi idők legcukibb dísze ez a földimogyoró dekoráció. Fessetek vidám manócskákat!

 

+1  Karácsonyfadísz kávékapszulákból
A NESCAFÉ Dolce Gusto kávékapszulái kerek formájukkal, és szép színeikkel szinte kínálják magukat Karácsonyfadísznek. Ha gömböket szeretnétek, a kapszulákat lapos oldaluknál ragasszátok össze. 

+2  Ha egyedi formájú díszekre vágytok, vágjatok ki a kiürült gabonapelyhes dobozokból tetszőleges formákat (csillagot, hóembert), majd akrilfestékkel fessétek le őket.