Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezekkel a kreatív elfoglaltságokkal csupa szórakozás lesz a nyári szünet

Így vigyázz a macskádra nyáron

Ezekre figyelj kerti kutyáknál

Nyáron a kutyád is legszívesebben a szabadban tölti a nap nagy részét. Néhány óvintézkedést érdemes betartanod, a nyugodt hétköznapok érdekében.

Mutatjuk, mikre kell különös figyelmet fordítanod a nyári hónapokban, hiszen még a saját kertedben is számtalan veszély fenyegetheti kedvencedet.

Víz, Víz, Víz

Hőségben nem csak az embereknek, hanem az állatoknak is rendkívül megnő a vízigénye. A kutyák könnyen kiszáradnak, ezért figyelj oda, hogy mindig legyen számára friss, hideg víz elérhető közelségben. Ezen kívül szüksége van legalább egy árnyékos helyre, ahol hűsölhet a nagy rohangálások után.

Élősködők

Óvd meg kedvencedet az élősködők által terjesztett betegségektől és gondoskodj kutyád védelméről bolhák, kullancsok, szúnyogok ellen. Számos módot találsz megelőző kezelésekre, akár kutyapatikában, akár az állatorvosnál. Ha mégis kullancsot találsz kutyádban semmiképp se nyomd össze, hanem óvatosan, az erre kialakított csipesszel, kanállal távolítsd el. Ha nem érzed magad elég ügyesnek a kullancs eltávolításhoz, inkább vidd el kutyádat az állatorvoshoz, ahol szakavatott kezek pillanatok alatt elvégzik helyetted a műveletet.

Óvatosan a nyírással

Sokan azt gondolják, hogy nyáron érdemes lenyírni a hosszabb szőrű kutyusok szőrét. Valójában ez felboríthatja a hőháztartásukat és könnyebben leégnek, ezért nyírás előtt érdemes kikérni az állatorvos és a kutyakozmetikus tanácsát.

Kerti növények

Nézd át a kertedben található növényeket, virágokat, zöldségeket. Sok növény és zöldség (hagyma, fokhagyma, borostyánfélék) mérgező kutyád számára, ezért érdemes elkeríteni őket. Használj állatbarát növényvédő szereket, mert bizonyos szerek ártalmasak lehetnek állataid számára. 

Kert karbantartása

Azzal, hogy rendben tartod kertedet, számos veszélytől óvód meg kutyádat. Gondolj csak az elejtett tárgyakra, a grillezésből vagy a tűzrakóhelyről kihullott hamura, törött cserepekre, melyek mind-mind veszélyt jelenthetnek. Ellenőrizd, hogy kerítéseden nincs-e lyuk, ahol esetleg ki tud szökni a kutyád.

Nestlé tippünk
Ha a kerti játék után szeretnéd kedvencedet valami finomsággal megajándékozni, akkor válaszd a FRISKIES jutalomfalatokat.