Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Egyszerű húsvéti dekorációk gyerekekkel

Mondókázzatok minél többet!

Ér abbahagyni a különórát?

Nagy volt az őszi lelkesedés, van délután sport, zene, kézműves szakkör, nyelvóra? Most meg fáradtak a gyerekek, nyűgösek, alig akarnak elmenni a foglalkozásokra? Mit lehet tenni?

  1. Tartsatok szünetet! Ha nagyon kifáradtak a srácok, és elment mindentől a kedvük, akkor lehet, hogy egy beiktatott szabad délután is átlendíti őket a rosszkedven. Lehet, hogy bujkál bennük valami, lehet, hogy az iskola is nagyon intenzív követelményeket támasztott ebben az időszakban. Ha úgy döntesz, egy-egy különórát kihagyni még nem a világ, mindenképp beszéljétek meg előre. „Most lesz egy szabad délután, de ebből nem csinálunk rendszert. A következő héten/alkalommal el fogsz menni újra.”
  2. A másik lehetőség, hogy a kívülről vonzónak tűnő különóra, edzés az elején még monoton, nem is olyan izgalmas. Ilyenkor felnőttként érdemes kitartásra bíztatni a kicsiket. Jó kompromisszum az, hogy kitűztök egy belátható határidőt, amikor újra beszéltek erről, de addig meg kell adni az esélyt, hátha jó lesz.
  3. Vannak olyan elfoglaltságok, ahol nem engedhetsz, a gyógytorna, a korrepetáció például ilyen. Amellett, hogy számtalanszor elmondod, ez miért hasznos, van az a pillanat, amikor ér a megvesztegetés. Ne gondolj nagy dologra, minden gyereknek van kedvenc csokija…
  4. Ha hosszabb távon sem javul a helyzet, akkor be kell látni, hogy túlvállaltátok magatokat. Ilyenkor akár fájó szívvel is valamit le kell mondani. Ha fáradt, nyűgös a gyerek, akkor nemcsak a különórákon, de az iskolában sem tud majd teljesíteni, a sikertelenség pedig végképp elveszi a kedvét. Próbáld bevonni a döntésbe. Állítsatok fel sorrendet olyan szempontok alapján, mik az egészséges, hasznos, szórakoztató, időigényes elfoglaltságok, majd nézzétek meg, mi került a lista aljára. Ha valamit most abbahagy, az se a világ vége, akár a következő tanévben sor kerülhet rá ismét, ha akkor belefér majd az idejébe.