Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Eddz közösen a kutyáddal

A rendszeres testmozgás nem csak a gazdira, hanem a kutyára is rendkívül jó hatással van. Kutyád életkorához, alkatához, fizikai erőnlétéhez igazított rendszeres sport nagyban hozzájárul mentális és fizikai fittségéhez. 

A napi egy-két kutyasétáltatás jó kezdet, de nem árt, ha időről-időre alaposan átmozgatod a család „kis” kedvencét. Korábbi cikkünkben már bemutattunk néhány kutyával végezhető sportot, lássuk milyen aktivitások közül választhatsz még:

Biciklizés

A kutyás bringázás remek választás, ám néhány óvintézkedést mindenképp igényel, mielőtt nekivágsz. Tanítsd meg kutyusodnak, hogy a kerékpár melyik oldalán fusson és bringázás közben mindig figyelj kutyádra, hogy bírja -e a tempót.
Az úgynevezett Bikejorink a jó kondiban lévő kutyusok és tapasztalt, sportos gazdik számára ajánlott sport. Terepbiciklizés, ahol nem csak a gazdi, hanem a kutya is segíti a haladást. Nagy összhangot igényló sport, hiszen a kutya hámot visel, melynek segítségével gyorsítani tud a kerékpár sebességén.

Úszás

A nyári melegben ki ne szeretné lehűteni magát és belecsobbanni a hideg vízbe? Az úszás nagyon fontos izomcsoportokat edz, így rendkívül hasznos sport gazdi és kutya számára is. Azért azt tudnod kell, hogy nem minden kutya szeret úszni, ezért csak lassú tempóban kezdjetek és úszás közben figyeld kutyád reakcióit. 

Frizbi

Az egyik legnépszerűbb kutyás sport, hiszen csak egy frizbi szükségeltetik hozzá és már indulhattok is a parkba. Ha úgy ítéled meg, hogy kutyusod feltűnően ügyes, érdemes csatlakoznotok egy egyesülethez, mely színeiben akár versenyeken is indulhattok.
Természetjárás
Ha szeretsz kirándulni vagy olyan helyen élsz, ahol lehetőséged van napi szinten a természetjárásra, mindenképp vidd magaddal kutyusodat is. A legtöbb kutya imád új területeket felfedezni, új illatokkal, új állatokkal találkozni. A kullancsveszélyre fokozottan figyelj és minden kiruccanás után alaposan vizsgáld át kedvenced szőrét. (link: Gondos gazdik YT kutyás kirándulás sorozat)

Foci

Ha van a családban focirajongó, itt az ideje, hogy kutyáddal is megismertesd a labdajátékok örömét. Kisállatboltokban rengeteg labda és felszerelés közül választhatsz, melyek elősegítik kutyád labda-érzékének fejlesztését.

 

Nestlé tippünk
Fordítsd kiemelt figyelmet kedvenced kiegyensúlyozott táplálkozására. Nestlé Purina termékeink között számtalan finomságot találsz kutyusod számára.