Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szánkózik a család

Síelj itthon!

Családi programok gyereknapra - élmények a föld alatt 1.

Barlangot járni extra izgalmas! Családi földalatti programokat válogattunk össze, hogy valami különlegeset csináljatok gyereknapon!

Hazánk 31 barlangjában több mint 50 túra közül választhattok. Ez valóban a bőség zavara. A barlangok lenyűgözőek minden korosztálynak. Nagyon vagány családi program egy barlanglátogatás.
 

FONTOS! A barlangokban egész évben 10-11 °C-os a léghőmérséklet, ne felejtsétek otthon a meleg pulóvert, kabátot! Sportosan öltözzetek, és az egész család megfelelő, jól tapadó cipőt viseljen. Minden esetben érdeklődj a program részleteiről és a javasolt korosztályról!

 

Minden korosztálynak: Szemlő-hegyi-barlang, Budapest

A Szemlő-hegyi-barlangot szokták Budapest „föld alatti virágoskertjének" is nevezni. A jelenleg 2200 méter hosszúságban feltárt, ásványkiválásokkal gazdagon díszített barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse.
 

Tudtad?
A barlang magas páratartalmú, pormentes és állandó hőmérsékletű (12 ºC ) levegője kedvező hatású a bronchitises, asztmás megbetegedésekre, ezért 1990 óta gyógyterápiás célokat is szolgál.

 

A kiépített szakasz utcai viseletben, segítővel kerekes székkel is látogatható. Babakocsival is bemerészkedhettek. (Figyelj a hőmérsékletre!) A barlangtúra mellett részt vehettek filmvetítésen, interaktív kiállításon, levezetésképp pedig kint játszótér várja a kisebbeket.

Nyitva tartás: egész évben, kedd kivételével minden nap 10.00-16.00 óra között. Túrák indulása: minden egész órakor. Jelentkezés szükséges! Túra időtartama: 40 perc