Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szórakoztató, kreatív elfoglaltság a gyerekeknek? Ez még fejleszti is a gyerekek készségeit!

Otthon is jó!

Bábjáték tippek hideg délutánokra

Egy kis kreativitással az otthonodba hozhatod a bábjátékok örömét. Meglepő módon nem is kell hozzá sok minden.

Színpad a nappaliban

A bábozáshoz paravánra lesz szükség. Sok játék- és bútoráruházban kaphatók egyszerűbb vagy egészen míves paravánok bábjátékhoz. Ha szeretnél, egyszerűen csinálhatsz otthon is, akár egy nagyobb kartondobozból vagy egyszerűen egy sötétebb plédet kifeszítve.

A gyerekek sokkal rugalmasabbak, ha játékról van szó. Ha gyorsan akartok bábozni, vagy csak ki akarjátok próbálni, ne bátortalanodjatok el a bábszínpad hiánya miatt. A fotel vagy a kanapé háta is tökéletesen megfelel a célnak.


A bábok

Az a jó a bábozásban, hogy bármiből lehet báb. Ott van például a két elveszett fél pár zokni meséje a gyerekszobáról és a rendetlenségről. Nem kell külön bemutatni a szereplőket…

Bármilyen történetet előadhatsz akár a már ismert plüssállatokkal is. Lehet kitalált történet, a hétköznapok átirata vagy ismert mese egyaránt. Az a lényeg, hogy bújj el, vagy vonulj a háttérbe, ilyenkor a báboké a főszerep. A bábok a mesélői és szereplői is a történetnek, ahol nem vásári trükk bevonni az akár csak egyszemélyes nézőközönséget. Kérdezz bátran ki a színpadról!

Csinálhatsz bábokat hurkapálcára ragasztott papírfigurákból is. Ha szeretnél, ezekből rögtönözhetsz árnyszínházat is egy lepedő és egy elemlámpa további segítségével.


Ha nagyon megtetszik a bábozás, akkor vedd rá a gyerekeket, hogy játsszanak ők nektek. Legyél rendes, figyelmes közönség, szánd rá az időt!