Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Ajándéktippek házi kedvenceknek

Autós nyaralás kutyával

Ha szívesen vinnéd magaddal kedvencedet a nyaralásra, érdemes elolvasni praktikus tanácsainkat, melyekkel megkönnyítheted mindkettőtök számára az autós utazást.


Mielőtt hosszabb autóútra vinnéd a kutyád, a következőket érdemes átgondolni:

Kellemes környezet-e számára az úti cél?

Élvezni fogja az utazást?

Egészséges a kutya?

 

Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, akkor kezdd el hozzászoktatni kutyádat a kocsikázáshoz. Eleinte próbálkozz rövidebb távokkal, majd fokozatosan tűzz ki egyre távolabbi célokat. Ha úgy látod, hogy nehezen viseli az autós utakat, akkor érdemesebb inkább elgondolkozni azon, ki tudna esetleg gondoskodni róla, míg távol vagy.

 

Pár jó tanács utazáshoz:

  • Három órával az indulás előtt már semmi esetre se etesd meg.
  • Mielőtt elindulsz, mindenképpen vidd el a kutyust egy hosszabb sétára. Ha kellemesen el van fáradva, könnyebben fogja viselni, hogy huzamosabb ideig egy helyben kell maradnia.
  • Rendszeresen tarts pihenőt, és mindig kínáld meg a kutyád friss vízzel. Sok kutya nem fogad el ilyenkor vizet, de nem kell aggódj, így védekeznek a rosszullét ellen. Ez esetben, amint megérkeztetek, adj neki friss vizet!
  • Amikor megérkeztetek, vagy esetleg hosszabb (több órás) pihenőt tartasz, feltétlenül etesd meg a kutyád.
  • Ha elég hely van a kocsiban, a legbiztonságosabb utazási forma egy kutya számára, ha a hordozójában van. Sose tedd a hordozót az autó napos oldalára, ahol kedvenced könnyen rosszul lehet a melegtől.
  • Előfordulhat, hogy a hordozó a kutya méretei miatt nem opció, ez esetben érdemes beszerezni egy kutya biztonsági övet. Különböző méretekben létezik, hogy minden típus és fajta számára legyen megfelelő, és a legtöbb kisállatkereskedésben meg lehet vásárolni.
  • Mindig tegyél pórázt a kutyára, mielőtt kiengeded a kocsiból. Ha az autópálya mentén kell sötétedés után sétálni kedvenceddel, vedd fel láthatósági mellényt, és a kutyára is adj egyet biztonsági okokból, hisz így jobban láthatóak vagytok az autósok számára.
  • Sose hagyd kutyádat zárt autóban, még kellemes idő esetén sem! A hőmérséklet egy zárt járműben sokkal hamarabb felszökik, még akkor is, ha az ablak esetleg résnyire le van engedve. A forróság és a levegőtlenség könnyen vezethet rosszulléthez!