Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezt tedd az uzsonnás dobozba!

D-vitamin az erős csontokért

A fehérjék szerepe a csecsemők egészséges táplálásában

Annak ellenére, hogy a fehérjék szervezetünk elengedhetetlen építőanyagai, nem mindegy, milyen mennyiségben fogyasztjuk, főleg az élet első 1000 napjában.

A tápláléknak, amit csecsemőkor alatt kap a gyermek, hosszú távú hatásai vannak. Kihat a felnőttkori táplálkozási szokásaira, és az egészségére is.


Fehérje fogyasztás szoptatás alatt

Nem kell aggódni a baba fehérjefogyasztása miatt, ha anyatejet kap, mivel az anyatej összetétele ideális a baba számára, biztosítja a megfelelő mennyiségben és minőségben a tápanyagokat, így a fehérjét is.


Tudtad?

Kezdetben az anyatej magasabb mennyiségben tartalmaz fehérjét, mert a babának erre van szüksége a rendkívül gyors növekedéshez. Később azonban, ahogy az igény csökken, az anyatejben lévő fehérje mennyisége is csökken.


A babatápszer és a fehérje

A tehéntej fehérje-összetétele nagyban eltér az anyatejétől. Ezért annak érdekében, hogy az anyatejhez minél közelebb álló összetételt érjenek el, a szakértők kifejlesztettek egy egyedülálló módszert a tehéntejben lévő fehérje összetételének módosítására és minőségének javítására. Ezzel biztosítható, hogy az anyatejes táplálásban nem részesülő csecsemők is olyan fehérjét fogyasszanak, amivel fejlődésük az optimális irányban és szinten tartható.


Energia, folyadék és fehérje szükséglet 0-12 hónapos kor között

Életkor                 Folyadék                             Fehérje

0–6 hó                  120–150 ml/ttkg/nap     1,5–2,5 g/ttkg/nap

7–12 hó               120–150 ml/ttkg/nap     2,5 g/ttkg/nap

 

*ttkg = testtömeg-kilogram

Forrás: nestlebaba.hu