Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezt tedd az uzsonnás dobozba!

Így tudsz odafigyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra

4 tipp, hogy egészségesek maradjatok

Kisgyerekekkel több szempontból is izgalmas a karácsony. Lehet izgulni, hogy mi találnak majd a fa alatt. Szülőként meg drukkolhatsz, hogy ne legyenek betegek a gyerekek az ünnepek alatt.

  1. Öltöztesd a gyerekeket mindig az évszaknak és a hőmérsékletnek megfelelően! A túlöltöztetés nem megoldás. Ilyenkor a baba kimelegszik, megizzad, és könnyedén megfázik. A legjobb megoldás, ha csak eggyel több réteg ruhát adsz rá, mint amit saját magad is viselsz. 
  2. Könnyen ellenőrizheted a baba bőrének hőmérsékletét, nézd meg arcocskáját, nyakát! Ebből könnyen megállapítható, hogy melege van vagy fázik.
  3. Ha a kisbabád nagyobb testvérei már közösségbe járnak, óhatatlanul ki van téve az ilyenkor jellemző vírusok és baktériumok támadásának. A nagyobbakkal most kell sokat gyakorolni a helyes orrfújást, köhögést, rendszeres kézmosást.
  4. Hat hónapos kor után a baba immunrendszerét erősítheted a korának megfelelően adható szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel. Ezek vitamin- és ásványi anyag tartalmuknál fogva segítik a védekezést.